August 22, 2012

We're touched





siapa pernah tengok iklan raye bernas kat TV pasal 2 kanak2 OKU yang balik kampung utk ziarah kubur mak one of them mase hari raya.mmg mnyayat hati.ramai yang tersentuh tgk video ni.


SELAMAT HARI RAYA!!

Assalamualaikum!

we, FA MI n SA ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada ibu bapa, family,guru2,kawan2,musuh2 yang mngenali kitorang.
kitorang na mintk maaf dari hujung tudung hingga hujung stokin kalau2 kitorang terkeji ke, terumpat ke,
termarah ke, tersabotaj ke, terkasar bahasa ke, tercuri ke, termakan ke, terlempang ke.
maafkan lah ye.well,nobody's perfect..
kitorang pun tak nak la bawak dosa2 tu dalam examination hall tu nnt.
and kepada sesiapa y pernah buat salah kat kirorang pon kitorang da maafkan dah.

this year tak taulah ktorang dapat beraya sesame ke tak.almaklumlah..cikgu2 kitorang ni ingat kitorang dduk rumah je hari raya ni.so dorang bagi homeworkssssss(amek kau) yang blambak2 macam ktorg ni cuti sebulan.hmm rndu na tangkap gmbar sesame.




ni gambar raye kitorang mase form 2.bapak klakar.haha.muka masing2 tak matang lagi mse ni. perangai memang tak matang sampai sekarang.huhu.


akhir kata..SELAMAT HARI RAYA!!!!








enjoy this song :)


August 3, 2012

Selamat Berpuasa!


helo..huhu..happy ramadan everyone..rasanya belum terlambat lagi famisa nak wish..amacam?bangun sahur tak pagi tadi?
ahaha






jadikanlah puasa kita pada tahun ini lebih baik daripada puasa tahun2 sebelumnya..tahun depan belum tentu jumpa ramadan tau!











kita nie puasa jangan lah sekadar untuk buka je..maksudnya?takde meaning apa2..puasa cuma dapat lapar dan dahaga..perasan tak, orang kita memang takde masalah kalau bab buka awal nie kan..?huu








SERIOUSLY korang..terutama teruna2 tuu..stop lah main2 mercun..dah tak larat dah nak baca kisah orang putus jari dalam paper every year,,daripada hensem terus tak hensem..kalau dah hensem tu aptah lagi..kan lebih baik kalau korang balik tadarus al-Quran ke apa?













yang perempuan tu..jangan lah buat perangai macam selalu..tutup2 lah "harta" kita tu..buat apa bagi orang tengok..lelaki nie tak boleh pakai,tak boleh percaya tau..nanti dia nak kahwin dia kan cari yang elok jugak walaupun dia tak elok mana..so,apa lagi? =)