September 12, 2013

Famisa Sekarang




Hey people..
dah lama kan tak update..
kitorang busy sebenarnya..busy sangat..huhu
this is me, nisa!
sekarang kami dah sambung belajar..
we're in college now!
but unfortunately, we don't go to the same college..
so today..
nak cerita sikit tentang tempat belajar kami..
respectively :)




Fatin Farhana is currently in Kolej Matrikulasi Kuala Pilah..
nak tahu ceritanya?hahaha..
dia sebenarnya sepatutnya masuk Kolej Matrikulasi Gopeng sama dengan syamira..
but then something happened at that time..
entah lah..dengar cerita matriks tu penuh gila and padat and sendat..
so tak cukup petempatan untuk students..
jadi fatin buat keputusan untuk apply pindah ke Kuala Pilah..
which is about less than half an hour from her house..
and another thing is, dia je satu satunya antara kami bertiga yang masih belajar di nogori..
sobs sobs.. :'(









next is Nursyamira..
this small petite little girl is in Kolej Matrikulasi Gopeng, Perak..
huhuhu..hahahaha..hihihi,,ihihi..heee..
yeah, she hates it to be away from home..SO MUCH..
she was there with our other friend, Taibah, Hani and some other friend..
that I forgot what their names are.. :D
I think she's doing fine there..
she's just near me..hihi









so as for me..
well..here i am..deep in the jungle..
in Tronoh..
yup, in Universiti Teknologi Petronas..
i've been here since January anyway..
so..about to finish my foundation in a few months..
and going to degree 
i don't really hate it here, i mean it's a uiversity..just love home more..ngeee :)









so pray for our success..
seriously, no matter where you are..
you're just you..and you can succeed..
with a little bit of hard work and fun while doing it..
everything will be in your hand 
:p


May 10, 2013

Butik Online : Sally Fashion



hey girls..!or if any boys are reading..hahaha
today..at almost 1 a.m..
admin nak buat review tentang sebuah butik online yang menarik..
hehehe..
SallyFashion !
i have been buying myself some of the stuff from this boutique..
and what do you know..
cantik je baju dia!
warna dia sangat ceria!
menampilkan gaya gaya terkini yang da boom,cuma for muslim..
kena memilih sikit lah untuk menepati ciri pemakaian kita..
from tops to pants..and also..lingerie..
banyak pilihan dress dan tops available..
this boutique serves you with a whole variety of stuff..
berkonsepkan style pempbelian pre order..
website sentiasa diupdate dengan pilihan pilihan terbaru..





SC1397
dress





SC1394
tops





SC1280
pants





NP1141
cardigan




a whole lot more stuff to choose for you closet..
so try and browse around for something..
good luck!


May 4, 2013

Salam PRU 13 !


so..
sempena pru yang ke-13 nie..
admin sebagai warganegara malaysia yang comel..
haha..nak buat sedikit kupasan..
esok mengundi dah beb!
wuhuhuhuuuu!!




antara tiga 4 parti ini:




Manifesto Barisan Nasional





Manifesto Pas Terengganu





Ceramah Majlis Pelancaran Manifesto


Manifesto Pakatan Rakyat




itu sedikit sebanyak yang admin dapat cari..
walaupun kami para admin nie masih belum cukup umur untuk mengundi..
tapi perlu lah jugak kan mngambil tahu perihal bumi malaysia nie..huhu
skema ayat..
apa apa pun esok..
fikirlah dengan matang dan bijak..
tidak kira mana satu parti pilihan anda..
kita tetap masyarakat yang hidup bersatu padu tanpa mengira bangsa dan agama..
jangan ada perbalahan..
jangan ada persengketaan..
peace peace.. ^_^
think for the future, for the future generation!
SALAM PRU13 <3


Hangout Lagi *with pictures


helo earthlingsss..
this is our latest update!
it has been quite a time since we update our blog isn't it?
okay,without further a due..haha
annoying jugak skema skema ni..
so, these are some of the pictures..
of us..
but without fatin..
she's..err..having some problem with her family..
as usual..=='
and there u go..
our 2013 hangout album




Piqah and Mira






Mira and Zati





 
Nisa, Piqah and Mira






From left :
Mira, Zati(kuning), Piqah, and introducing HANI!






Niesa and Mira






From left:
Zati, Piqah, Niesa, and Mira(Pink)





Hani, Zati and Piqah






Mira and Nisa






Hani and Mira






The four of us.. =)






Hani and Mira






Mira and Nisa 





Mira, Zati, Piqah and Hani






Kami berempat yang comel lagi kiut..huhu




so that's it..
nak tulis panjang panjang pun tak reti..
haha..
supposely ada piqah anastaz sekali..
tapi dia dengan dia punya ikhmal..haha
so tidak lah dia mengikuti kami ke sini..
ngeh ngeh ngeh..
btw,admin nak minta kalian readers semua..
yang comel yang trendy yang wangi..
bantu..
doakan Myss Rara supaya dapat buat keputusan yang tepat..
untuk pilihan universiti dia..
she's really confuse..
hoping for the best for u RARA!



April 7, 2013

Mega Giveaway Topup!

This is a give away..
come..lets join!
     




Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira'merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak 70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT
1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+
Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+



LIKE FB SPONSOR
SENARAI HADIAH
10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI 70 ORANG PEMENANG!!



p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)

March 27, 2013

Blog Design Offer!

hey everyone..
check this out,..
we want to promote you about about our new activity..!




we wanted to do a free blog design..
for first time..
for any further information..
boleh tulis dekat shoutbox..
or pm dekat link facebook kami..
ot dm dekat twitter..
terima kasih,,

March 9, 2013

Rasulullah dengan Sebiji Limau

today nak share story sikit..
tadi google2 dari pagi..
jumpa lah cerita nie...
tentang ketinggian akhlak Nabi kita..
"Suatu hari Rasulullah SAW didatangi oleh seorang wanita kafir. Ketika itu baginda bersama beberapa orang sahabat. Wanita itu membawa beberapa biji buah limau sebagai hadiah untuk baginda. Cantik sungguh buahnya.Siapa yang melihat pasti terliur. Baginda menerimanya dengan senyuman gembira. Hadiah itu dimakan oleh Rasulullah SAW seulas demi seulas dengan tersenyum. Biasanya Rasulullah SAW akan makan bersama para sahabat, namun kali ini tidak. Tidak seulas pun limau itu diberikan kepada mereka. Rasulullah SAW terus makan. Setiap kali dengan senyuman, hinggalah habis semua limau itu. Kemudian wanita itu meminta diri untuk pulang, diiringi ucapan terima kasih dari baginda. Sahabat-sahabat agak hairan dengan sikap Rasulullah SAW itu. Lalu mereka bertanya. Dengan tersenyum Rasulullah SAW menjelaskan "Tahukah kamu, sebenarnya buah limau itu terlalu masam semasa saya merasainya kali pertama. Kiranya kalian turut makan bersama, saya bimbang ada di antara kalian yang akan mengenyetkan mata atau memarahi wanita tersebut. Saya bimbang hatinya akan tersinggung. Sebab tu saya habiskan semuanya." Begitulah akhlak Rasulullah SAW. Baginda tidak akan memperkecil-kecilkan pemberian seseorang biarpun benda yang tidak baik, dan dari orang bukan Islam pula. Wanita kafir itu pulang dengan hati yang kecewa. Mengapa? Sebenarnya dia bertujuan ingin mempermain-mainkan Rasulullah SAW dan para sahabat baginda dengan hadiah limau masam itu. Malangnya tidak berjaya. Rancangannya di'tewas'kan oleh akhlak mulia Rasulullah SAW.



so..agak2 apakah pengajaran daripada cerita ini?
hehe..
selamat merenung!

February 25, 2013

Instagram Myra

Instagram