December 4, 2012

Bumi Akan Gelap Selama Tiga Hari??????

hey..!!
creepy kan??
entah lah..kitorang pun baca dekat internet after "adik kesayangan" nisa told her..
thanks bagitau lambat2.. =='
anyway..
read this article..
sorry,too lazy to write by my own..




~in the dark~




Pihak NASA menjangkakan akan berlaku fenomena bumi akan gelap selama 3 hari iaitu bermula pada 23, 24 dan 25 Disember 2012. Apakah ini satu bencana atau anugerah? Entah benar atau ke tidak hanyalah jangkaan manusia sahaja.
Para Saintis NASA menjangkakan perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bermula pada 23 Disember 2012 bukanlah akan berakhirnya usia  dunia, tapi ini adalah “Penyejajaran Alam Semesta“, di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus untuk pertama kalinya. Bumi akan bertukar tempat dari dimensi ke 3 ke dimensi 0, lalu bertukar lagi ke dimensi ke 4.
Semasa proses pertukaran ini, seluruh alam akan menghadapi perubahan besar, dan kita akan melihat dunia yang baru (Dark of the Earth). Dunia gelap tanpa sinar, tanpa cahaya matahari.
Semasa kejadian ini berlaku, bersedialah, ketenangan amatlah diperlukan, saling berhubung antara satu sama lain, berdoa, dan terus berdoa. Beristirehatlah di rumah selama 3 hari tu
Banyak perbahasan tentang apa yang akan terjadi 3 hari tersebut tapi ramai yang tidak percaya. Kita tunggu dan lihat je lah nanti pada 23, 24 dan 24 Disember 2012 tu, ni hanyalah jangkaan atau ramalan manusia, tak pasti. Tapi kalau benar-benar terjadi, sekurang-kurang kita dah tahu dan bersedia menghadapi dunia baru selama 3 hari tu nanti.



from : MyBerita

November 30, 2012

SPM is over, baby!

asalamualaikum..
heloo world!
haha..to all sc students who's taking spm..
baby, SPM is over!
yeehaaaaa..
tepuk sikit..
huhuhu








anyway..
everything were quite tough for us..
hey,its SPM lah..
we can't espect everything to go on our way..
huhu..
banyak sangat set 2 yang keluar..
and soalan dia sangat sangat lah pelik dan ajaib..
~SERIOUS~
well..kitorang ada plan nak hang out..
as in me(nisa), fatin, mira, piqah, and zati..
tapi kena tunggu mira and fatin balik from "oversea" dulu lah..
haha,,oversea lah sangat..
mira is in penang..
fatin is in pahang..
well,know what?? zatin accident!
what?what??WHAT?????








hey..relax..
don't make such a..errr..face..hihi
she's doing fine..
patah jari sikit aje..
piqah cakap she's going to recover soon..
anyway takde masalah pun untuk kita keluar nanti..
tunggu queen dua orang tu balik lah..
so,any latest news..wel'll post soon..
btw, chatting with the on facebook..
ada gosip sikit..
tapi tu..
i'll ask fatin and mira cerita..
wait for the pictures!
alryte, doodles!

September 16, 2012

Teletubies!

Adakah anda pernah menonton siri rancangan Teletubbies di kaca televisyen? Jika pernah, mungkin anda pernah menganggap bahawa rancangan ini dibuat di dalam studio. Namun sebenarnya rancangan ini dilakukan di luar studio.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berkemungkinan kanak-kanak zaman sekarang ramai yang tidak mengetahui tentang siri Teletubbies ini. Mungkin pada awalnya kita  menyangka penggambaran siri ini di buat dalam sebuah studio, tapi sebenarnya Teletubby-land terletak di tengah-tengah sebuah kawasan ladang yang dinamakan Sweet Knowle, di luar bandar Warwickshire, England. Boleh lihat gambar di bawah ini.



Orang yang memainkan peranan penting di sebalik kostum alien-alien comel ini ialah. Simon Shelton sebagai Tinky Winky, John Simmit sebagai Dipsy, Nikky Smedley sebagai Laa-Laa dan Pui Fan Lee sebagai Po Tinggi sebenar Tinky-Winky hampir mencecah 10 kaki, manakala Dipsy (9 kaki), Laa-Laa (8kaki 6 inci) dan Po (6 kaki 6 inci). Untuk menghasilkan ilusi, penggambaran siri televisyen ini memastikan segala objek yang digunakan akan diskalakan mengikut kesesuaian dunia dunia Teletubbies.



Sungguh cantik sekali tempat lokasi pengambaran siri rancangan televisyen Teletubbies ini. Memang seperti dalam studio apabila kita menontonnya sendiri di kaca televsiyen. Ini membuktikan mereka mampu membuat satu bentuk dekorasi yang sangat menarik. Namun siri teletubbies ini hanya tinggal kenangan sahaja.

August 22, 2012

We're touched





siapa pernah tengok iklan raye bernas kat TV pasal 2 kanak2 OKU yang balik kampung utk ziarah kubur mak one of them mase hari raya.mmg mnyayat hati.ramai yang tersentuh tgk video ni.


SELAMAT HARI RAYA!!

Assalamualaikum!

we, FA MI n SA ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada ibu bapa, family,guru2,kawan2,musuh2 yang mngenali kitorang.
kitorang na mintk maaf dari hujung tudung hingga hujung stokin kalau2 kitorang terkeji ke, terumpat ke,
termarah ke, tersabotaj ke, terkasar bahasa ke, tercuri ke, termakan ke, terlempang ke.
maafkan lah ye.well,nobody's perfect..
kitorang pun tak nak la bawak dosa2 tu dalam examination hall tu nnt.
and kepada sesiapa y pernah buat salah kat kirorang pon kitorang da maafkan dah.

this year tak taulah ktorang dapat beraya sesame ke tak.almaklumlah..cikgu2 kitorang ni ingat kitorang dduk rumah je hari raya ni.so dorang bagi homeworkssssss(amek kau) yang blambak2 macam ktorg ni cuti sebulan.hmm rndu na tangkap gmbar sesame.




ni gambar raye kitorang mase form 2.bapak klakar.haha.muka masing2 tak matang lagi mse ni. perangai memang tak matang sampai sekarang.huhu.


akhir kata..SELAMAT HARI RAYA!!!!








enjoy this song :)


August 3, 2012

Selamat Berpuasa!


helo..huhu..happy ramadan everyone..rasanya belum terlambat lagi famisa nak wish..amacam?bangun sahur tak pagi tadi?
ahaha






jadikanlah puasa kita pada tahun ini lebih baik daripada puasa tahun2 sebelumnya..tahun depan belum tentu jumpa ramadan tau!











kita nie puasa jangan lah sekadar untuk buka je..maksudnya?takde meaning apa2..puasa cuma dapat lapar dan dahaga..perasan tak, orang kita memang takde masalah kalau bab buka awal nie kan..?huu








SERIOUSLY korang..terutama teruna2 tuu..stop lah main2 mercun..dah tak larat dah nak baca kisah orang putus jari dalam paper every year,,daripada hensem terus tak hensem..kalau dah hensem tu aptah lagi..kan lebih baik kalau korang balik tadarus al-Quran ke apa?













yang perempuan tu..jangan lah buat perangai macam selalu..tutup2 lah "harta" kita tu..buat apa bagi orang tengok..lelaki nie tak boleh pakai,tak boleh percaya tau..nanti dia nak kahwin dia kan cari yang elok jugak walaupun dia tak elok mana..so,apa lagi? =) 








July 8, 2012

Our Hope,Our Dream,Our Target


SPORTS DAY !!

Last week hari sukan.This year was the last year kitorg celebrate hari sukan.And this was the second year we celebrate sports day without Niesah..Lpas ni ta merase dah feel sambut hari sukan kat sekolah.Memang sedih.tp life must go on.enjoy tetap enjoy.hihi.tahun ni kurang sikit sambutan dye.ta tau kenapa.ktorg datang pon just na tangkap gmba buat kenangan n cuci mate tgk athlete2 yang kacak lagi handsome.huhu.so,here u are.gmba2 ni ad 2 3 je y korg tgkp.y lain cilok punya..haha!



mira with fatin

Bendahara Team! ktorg just jadi tukang sorak je lah.klu na menyumbang pingat tu mmg xde lah kan.haha.

Laksamana Team

Cutenye Ladybird ni.Temenggung Team.

Syahbandar Team


Cikgu Asri.Dapat anugerah guru paling garang mse Hari Guru.But he looks cute with the balloons.haha

Persaingan yang sihat.

mira with fieqa





Love that Angry Bird <3



Finally,the champion title goes to......LAKSAMANA!!

Sepanjang ktorg study kat SMKBK ni.xpernah sekalipon rumah Bendahara menang.huhu.
k.that's all for this entry.Next time bile 'kerajinan' tu datang balik Famisa akan update blog ni kayy.

MAJUKAH SUKAN UNTUK NEGARA!!

Book Worm

Hari tu Fatin participated in Anugerah Nilam Kebangsaan 2012.we're proud of her.memanglah.buakn senang tau nama tersenarai dalam list anugerah ni.eventhough banyak gile cabaran y Fatin tempuh since nilam daerah lagi.so...congatulation Fatin! :D










Sahabat Forever


Throughout life you will meet one person who is unlike any other. This person is one you could forever talk to. They understand you in a way that no one else does or even could. This person is your soul mate, your best friend. Don't ever let them go, for they're your guardian angel sent from heaven above.




June 2, 2012

Famous Quotations

assalamulaikum..
hey..we found some nice quotes that we thought we could share with all the readers..
love ya!
 
 
"Never stand begging for that which you have the power to earn."    Miguel de Cervantes 
  
 "There are people who have money and people who are rich."    Coco Chanel  
   
"Don't ever take a fence down until you know the reason it was put up."    G. K. Chesterton  
  
 "A woman uses her intelligence to find reasons to support her intuition."          G. K. Chesterton  
  
 "The price of greatness is responsibility."    Winston Churchill     

"We make a living by what we get.  We make a life by what we give."    Winston Churchill 
    
"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every
   difficulty."
   Winston Churchill   
  
 "Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."    Winston Churchill  
   
"If you are going through hell, keep going."    Winston Churchill    

 "A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on."    Winston Churchill  
   
"History will be kind to me for I intend to write it."    Winston Churchill 
    
"Gratitude is not only the greatest of virtues, but the parent of all others.    Cicero    

 "Progress is the injustice each generation commits with regard to its predecessors."    E.M. Cioran     

"I believe in luck; how else can you explain the success of those you dislike?"    Jean Cocteau
      
"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall."    Conficius  
   
"Respect yourself and others will respect you."   Conficius     

"Nothing in life is to be feared; it is only to be understood."   Marie Curie

March 25, 2012

Our teachers :)


hye guys.hari ni we all nak share some of the gurus yang pernah ajar famisa dari form 1 sampai form 5.we all love them very much .semoga allah panjangkan umur diorang dan beri kesabaran mengajar kitorang y BEGA nih.hihi. :D


 cikgu abu zarin
geografi mase form 2


 teacher cha mei lai
geografi mase form 3

 sir khairul izwan
bi mase form 4 and now
 teacher sharipah
modern math form 4 and now

 cikgu azlinda
bahasa melayu semasa tingkatan 4 dan mengajar kami sekarang(kene buat ayat BM.terpaksa)
 teacher sri vali
b.inggeris mase form 3

 cikgu dayang salawati
bahasa melayu mase form 1(serious cg ni teruk kene buli dengan budak laki.haha)

 teacher theesha
chemistry mase form 4 and now

 utz zainatun nadzarah
p.islam mase form 4 and now

 utz habibah
p.islam mase form 2

 teacher mardiah
b.inggeris mse form 1

 cg farah
b.melayu mase form 4

 teacher siti noorul ain.
physics mase form 4

 cg hafizah abu kassim
sejarah mse form 4 and now

 teacher erie
b.inggeris mse form 2

 cikgu kannamah
sejarah mse form 3 (TERRRBAIKK!!)

 cg rosmah
sejarah mase form 1

 cg fida
kemahiran teknikal dari form 2 smpi form 3.
sporting tahap gaban

 teacher sizilawati
addmath form 4 and now
paling sempoi+garang

 teacher rozihan 
mathematics dari form 1 sampai form 3.
sayang gile dengan dye.muahh sikit kat cikgu.hihi ;D

cg ayuni
seni mase form 2.
sabar melayan budak 2G y TAK BERSENI lansung.